Jones Collombin Office

DESIGN

Jones Collombin Investment Council Inc. approached Altius to design and manage the construction of a new office for their growing firm. When space became available in the architecturally significant TD Centre towers, with soaring views of downtown Toronto, the opportunity could not be missed.

The brief called for meeting rooms of various sizes, private offices, open work stations, as well as all of the back of house spaces to support them – such as a print room, server area, employee kitchen, reception and waiting area, and cloak cupboards.

Altius was inspired by the heritage Mies van der Rohe building, and adopted a clean, modern aesthetic for the new interiors. The travertine of the elevator lobbies migrated into the reception area, Teknion glass and plywood partitions created necessary separations of spaces on the size-able floor plate, while maintaining the sense of an open office. A light coloured, neutral palette and expertise in lighting created bright interior spaces that don’t feel devoid of natural light, despite the deep floor plate.

Altius Project Team Architecture

  • Architecture: Danya Sturgess
  • Architecture: Graham Smith
  • Construction Management: David Fogel
  • Interior Design: Dorota Jackowski

Photography

  • Arnaud Marthouret - Revelateur Studio