Lake Joseph Cottage

Design

 

This contemporary home is perched on a rock ledge overlooking Lake Joseph with an extensive screened porch that cantilevers out beyond the sloping terrain.
Design Features

All key rooms take advantage of the lake view with services and washrooms being relegated to the road side of the home. The plan is anchored around a double height living space that is full of natural day-lighting and encourages natural ventilation of the home. The master suite maintains its privacy as well as significant glazing towards the lake by being pulled away from the rest of the program and by using a buffer zone of a cozy reading room.

 

Altius Project Team Architecture

  • Architecture: Trevor McIvor

Project Partners

  • Engineering:CUCCO Engineering + Design - Christopher Cucco