Tucker Lake Cottage

DESIGN

 

This Tucker Lake cottage consists of an existing 20-year-old log cabin, modernized with the addition of a contemporary  glass structure providing extended capacity for the otherwise comfortable living and recreational spaces. Joining the two structures, a bridge meets new with old, providing occupants with expansive views of both the nearby lake, as well as the adjacent marsh lands. Versatility of the space was a priority, accomplished through the use of appropriate partitioning and a thoughtful layout. Hydronic in-floor radiant heating embedded within engineered concrete massing, fueled through an environmentally responsible closed loop geo-exchange system sunk into the lake allows the cottage to be occupied year round.

 

 

MATERIALS

 

Glass curtain walls, concrete and locally sourced rapidly renewable materials.

Altius Project Team Architecture

  • Architecture: Trevor McIvor
  • Michael Velickovic
  • Tyler Walker